Per-Olof Stenmark är bosatt i Hjoggböleliden där han har bedrivit kolvmakeri och vapensmedja sedan 1984. Utbildades 1996 på Bössmakarskoan i Gyttorp. Han var också tidigare ordförande i Bössmakargillet som har ca 30 medlemmar och kräver godkända arbetsprov som medlemsantagning. Ett genuint jaktintresse ger praktiska möjligheter när han justerar och bygger vapen. Själv bedriver Per-Olof i första hand jakt med stående fågelhund i Västerbottens inland, men den stora passionen finns i storviltsjakt i Afrika.

 

PO:s Kolvmakeri köpte 2008 upp Varbergers konkursbo och har tillgång till reservdelar och färdiga studsare.


PO:s kolvmakeri är dessutom Jaktjournalens vapenexpert och har en egen "spalt"- Vapenfrågan. Där kan läsare ställa frågor till Per-Olof och få snabba och detaljerade svar. Om du har en fråga så kan du enkelt ställa en fråga på "Jaktjournalens hemsida" eller här på denna sida under "Kontakt".

Ompipningar
- nya pipor på kulgevär men även byte av pipor (sleevning) på hagelgevär och drillingar.

 

Custombyggen

 - bygger vapen enligt kundens önskemål, specialitén är dubbelstudsare som endast utförs av ett fåtal i Sverige. Även studsare och hagelgevär kan levereras. Som tillval kan vapnet levereras i kassett av Ek & Läder. 

 

Kolvarbeten 


- Gör helt nya kolvar på kundens beställning. 

Blåneringar 

- kokblånering av studsarpipor, strykblånering av lödda pipor. 


Hakmontage 

- alla sorters montage av kikarsikten. 

 

Varberger

- färdiga studsare

- reservdelssortiment, kolvar, varbyglar mm (passar även till Lakelander)