Per-Olof Stenmark är bosatt i Hjoggböleliden där han har bedrivit kolvmakeri och vapensmedja sedan 1984. Utbildades 1996 på Bössmakarskoan i Gyttorp. Han var också tidigare ordförande i Bössmakargillet som har ca 30 medlemmar och kräver godkända arbetsprov som medlemsantagning. Ett genuint jaktintresse ger praktiska möjligheter när han justerar och bygger vapen. Själv bedriver Per-Olof i första hand jakt med stående fågelhund i Västerbottens inland, men den stora passionen finns i storviltsjakt i Afrika.

 

PO:s Kolvmakeri köpte 2008 upp Varbergers konkursbo och har tillgång till reservdelar och färdiga studsare.


PO:s kolvmakeri är dessutom Jaktjournalens vapenexpert och har en egen "spalt"- Vapenfrågan. Där kan läsare ställa frågor till Per-Olof och få snabba och detaljerade svar. Om du har en fråga så kan du enkelt ställa en fråga på "Jaktjournalens hemsida" eller här på denna sida under "Kontakt".

Dödsbon
Vi köper upp vapen från dödsbo, och tar hand om pappersarbete till polisen.

Ompipningar
- nya pipor på kulgevär men även byte av pipor (sleevning) på hagelgevär och drillingar.

 

Custombyggen

 - bygger vapen enligt kundens önskemål, specialitén är dubbelstudsare som endast utförs av ett fåtal i Sverige. Även studsare och hagelgevär kan levereras. Som tillval kan vapnet levereras i kassett av Ek & Läder. 

 

Kolvarbeten 


- Gör helt nya kolvar på kundens beställning. 

Blåneringar 

- kokblånering av studsarpipor, strykblånering av lödda pipor. 


Hakmontage 

- alla sorters montage av kikarsikten. 

 

Varberger

- färdiga studsare

- reservdelssortiment, kolvar, varbyglar mm (passar även till Lakelander)